Svar från Folkpartiet angående exploatering av Hököpinge

Här finns information och fakta kring exploatering i Hököpinge. Inlägg under denna rubrik er reglerad. Kontakta info@hokopinge.com om det fattas information som borde vara här.

Svar från Folkpartiet angående exploatering av Hököpinge

Inläggav qviller » tor sep 02, 2010 8:40 am

----- Original Message -----
From: Lennart Eriksson
To: Peter Qviller
Sent: Thursday, September 02, 2010 8:48 AM
Subject: Re: Fw: Mötet angående Hököpinge 68:8 mfl


Hej!
Tack för att vi fick komma. Jag lovade att skicka över våra synpunkter skriftligt. Jag har inte delat upp svaret enligt Dina frågor men hoppas att det framgår ändå hur vi Liberaler tacklar frågan när den dyker upp på sammanträdesagendan. För övrigt vill vi inte förhindra och bromsa goda idéer, men vi vill stå för förnuft och känsla. (Hjärta och hjärna)

Vi vill bygga ut i Hököpinge efter behov men i takt med att kommunen växer. Dock inte enligt nu föreslagna planer som presenterats i samrådshandlingen. Vi vill bereda området söder om Bruksvägen för småhusbebyggelse med generösa inslag av natur, träd och rekreationsytor. Inte för tätt och hopklämt. Bevara Hököpinges karaktär som bruksort, anpassa sekelskiftesbyggnader till det nya om det är ekonomiskt försvarbart. Inga höga hus. Bebyggelse med inslag av skola och närservice t.ex. livsmedel och annan dagligvaruhandel. Infrastruktur med eventuell spårbunden trafik som förbinder Hököpinge med Vellinge tätort och lämplig anslutning till Malmös kollektivtrafiknät samt underlätta påfart till motorvägen.

Förslaget är återremitterat till nämnden för fysisk planering och vi kommer att bevaka våra önskemål i det nya förslaget, när det kommer. Vi skall också bevaka befintlig bebyggda fastigheter och verka för att en skälig lösning beträffande Vägföreningens intressen skall komma till stånd.

Vägföreningen skall enligt vår uppfattning om demokrati, inbjudas medverka vid utförandet av s.k. allmän platsmark och beredas möjligheter att förhandla om kostnader och bidrag för skötsel och underhåll av gemensamhetsanläggningar. Kom ihåg att det ytterst är entreprenörerna för de olika delprojekten som är ansvariga för utförandet och att en samfällighet inte behöver ta emot vad som helst.

Lennart Eriksson (FP)

Ordinarie ledamot av Miljö och Byggnadsnämnden.
qviller
 
Inlägg: 8
Blev medlem: mån aug 30, 2010 10:16 pm

Återgå till Information kring exploatering i Hököpinge

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron